Ψηφιακό Σχολείο

Συνδέσεις

Γραμματικό φαινόμενο

Γιάννης Φερεντίνος

Παραγωγή Γραπτού Λόγου

Ασκήσεις

Άσκηση 3. σελ. 86

2, 4, 3, 5, 1.

Άσκηση 6 σελ. 88

Ο φίλος μου

Ένας από τους φίλους μου είναι ο Αντώνης. Ο Αντώνης είναι ο καλύτερός μου φίλος και είναι στην ίδια ηλικία με μένα. Μένει στον οικισμό της Καψόχωρας.
Γνωριστήκαμε πριν από λίγα χρόνια, όταν μετακόμισε κοντά στο σπίτι μου. Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε γίναμε αχώριστοι φίλοι. Αλλά κάποια στιγμή χρειάστηκε να ξαναμετακομίσουν στον οικισμό. Παρά τη μετακόμισή του, δε σταματήσαμε να βλεπόμαστε και να παίζουμε μαζί.
Ο Αντώνης είναι λίγο πιο κοντός από εμένα, είναι λεπτός, με καλή κορμοστασιά. Φοράει γυαλιά και έχει πράσινα μάτια και μελαχρινά μαλλιά. Ο φίλος μου είναι ήρεμος, καθόλου σκανταλιάρης και πάντα χαρούμενος. Είναι σύμφωνος με ότι και να του πω. Δε μου φωνάζει ούτε γκρινιάζει. Μόνο όταν κάτι πάει στραβά ή γίνει κάποιο λάθος σε κάποιο από τα σχέδια που κάνουμε μαζί, τότε εκνευρίζεται και είναι σα να βγάζει καπνούς από παντού.
Με το φίλο μου, ότι και να κάνουμε, το κάνουμε μαζί. Μαζί παίζουμε, κάνουμε σχέδια, τρώμε, πηγαίνουμε βόλτες και λέμε τα μυστικά μας. Κάθε απόγευμα συναντιόμαστε είτε στο σπίτι του, είτε στο δικό μου.
Το φίλο μου τον αγαπώ πολύ και δεν ξέρω τι θα έκανα και πως θα ήμουνα αν δεν υπήρχε ή έφευγε μακριά.

Η φίλη μου

Φίλους και φίλες έχω πολλές. Η καλύτερή μου φίλη ονομάζεται Χριστίνα και έχει ηλικία περίπου έντεκα ετών. Φοιτά στην τετάρτη τάξη και είναι άριστη μαθήτρια.
Μένει σε μία μονοκατοικία με μεγάλο καταπράσινο κήπο στη Αλεξάνδρεια. Έχει μέτριο ανάστημα, αλλά είναι ψηλή για την ηλικία της. Είναι λίγο χοντρούλα. Έχει σκούρα καστανά μαλλιά και μάτια, οβάλ πρόσωπο, μικρή μύτη και κανονικά χείλια. Είναι ήσυχη, σοβαρή, ευγενική, έξυπνη, ευαίσθητη, καλοσυνάτη και αγαπητή. Έχει χιούμορ και φαντασία. Ελαττώματα ο χαρακτήρας της δεν έχει, σπάνια να της βρει κάποιος.
Συναντιόμαστε για λίγο τις καθημερινές και μαζί με τις οικογένειες μας, πάντα τα Σαββατοκύριακα. Όταν είμαστε μαζί συζητάμε γι αδιάφορα πράγματα που μας απασχολούν, παίζουμε και διαβάζουμε παρέα. Αγαπά το διάβασμα, τη μουσική και το παιχνίδι. Είναι άριστη στο σχολείο και στα αγγλικά. Ασχολείται με το μπαλέτο και τους παραδοσιακούς χορούς.
Νιώθω αγάπη και εμπιστοσύνη και θεωρώ τη Χριστίνα ιδανική φίλη για μένα, γιατί ταιριάζουμε πολύ σαν χαρακτήρες. Θα ήθελα η φιλία μας να κρατήσει μία ζωή.

Δείτε επιπλέον