Ψηφιακό Σχολείο

Συνδέσεις

Γραμματικό φαινόμενο




Παραγωγή Γραπτού Λόγου



Ασκήσεις

Άσκηση 1. σελ. 68

( Α )

Κύριε πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.

Είμαστε οι μαθητές της έκτης τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου και σας γράφουμε το γράμμα αυτό γιατί θέλουμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Πιστεύουμε πως θα σας πείσουμε να γίνετε χορηγός για την μετακίνησή μας με τα λεωφορεία και την είσοδό μας στο Μουσείο.
Το ενδιαφέρον μας ξεκίνησε για μία επίσκεψη σε κάποιο μουσείο μια και μπήκαμε στη θεματική ενότητα της Γλώσσας η οποία αναφέρεται στα μουσεία. Φυσικά δεν επιλέξαμε τυχαία το Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης. Επειδή έχουμε ακούσει πολύ καλές κριτικές, δηλαδή μπορούμε να δούμε παραδοσιακές φορεσιές, τα παλιά καταστήματα, αλλά και ο ίδιος ο χώρος είναι πραγματικά παραδοσιακός και εντυπωσιακός, θεωρούμε ότι η επιλογή μας είναι σωστή.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιερώσατε κι ελπίζουμε η απάντησή σας να είναι θετική, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την εκδρομή μας, με χορηγό εσάς. Μπορεί τα έξοδα να είναι αρκετά, αλλά θεωρούμε ότι οι εντυπώσεις που θα έχουμε θα είναι πολύ καλές.

Με τιμή
οι μαθητές της Στ΄ τάξης του
5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

( Β )

Κύριε πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.

Είμαστε οι μαθητές της Στ΄ τάξης και θέλουμε να σας πούμε ό,τι μία εκπαιδευτική εκδρομή στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης θα ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς.
Επίσης επειδή εδώ στην Αλεξάνδρεια δεν υπάρχει κανένα Λαογραφικό Μουσείο για να επισκεφτούμε, είναι η μοναδική ευκαιρία μας. Ακόμα σε πολλά βιβλία, όπως η Γλώσσα, η Ιστορία, η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή κ.α. μας μιλάνε για τα μουσεία, για παλιά και διάφορα αντικείμενα και για παραδοσιακές στολές από όλο τον κόσμο, έτσι όλοι θέλουμε να δούμε κάποια από αυτά και από κοντά.
Επίσης θέλουμε να σας ζητήσουμε να μας βοηθήσετε να μαζέψουμε τα χρήματα για αυτή την εκδρομή.

Με τιμή
οι μαθητές της Στ΄ τάξης του
5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

( Γ )

Αξιότιμε, κύριε Χάρη, Πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 1ου & 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας

Είμαστε οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου και μέσα από αυτό το γράμμα ου σας στέλνουμε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εκπαιδευτική εκδρομή που θα πραγματοποιήσει η τάξη μας την Παρασκευή 11 Μαΐου στο λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης. Πιστεύουμε πως αυτή η επίσκεψή μας θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη, διότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγκρίνουμε την παλιά με την σημερινή, νέα εποχή.
Στο Λαογραφικό Μουσείο θα δούμε την καθημερινή και επίσημη ενδυμασία των παλιών χρόνων, κοσμήματα, νομίσματα, χάλκινα σκεύη και εργαλεία της παλιάς εποχής, αλλά και ότι έχει βρεθεί στην περιοχή της Κοζάνης από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Επίσης θα γνωρίζουμε τον παλιό καθημερινό τρόπο ζωής και θα ενημερωθούμε για ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα. Η άποψή μας λοιπόν είναι πως δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την τόσο κατάλληλη περίσταση.
Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσετε να μαζέψουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την μεταφορά και την είσοδό μας στο Μουσείο.

Με πολύ μεγάλη εκτίμηση
οι μαθητές της Στ΄ τάξης του
5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

( Δ )

Κύριε πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.

Είμαστε οι μαθητές της έκτης τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου και σας στέλνουμε αυτό το γράμμα, γιατί χρειαζόμαστε έναν χορηγό, να χρηματοδοτήσει την εκδρομή στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι αυτή η εκδρομή θα ήταν καλά να πραγματοποιηθεί, για να λυθούν κάποιες σημαντικές μας απορίες. Επίσης η εκδρομή στο Μουσείο συνδυάζεται με πολλά μαθήματα όπως: η Γλώσσα, η Ιστορία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή. Πιστεύουμε πως η εκδρομή σε αυτό το Μουσείο θα μας βοηθήσει να μάθουμε κάποια στοιχειώδη πράγματα για την ιστορία και την παράδοση της Κοζάνης και των γύρω περιοχών.
Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι δαπανηρή, αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι εντυπώσεις μας θα είναι οι καλύτερες.

Με τιμή
οι μαθητές της Στ΄ τάξης του
5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

Δείτε επιπλέον