Παραγωγή Γραπτού Λόγου

Ασκήσεις

Άσκηση 1. σελ. 62

Προστακτική Υποτακτική
έχετε ( μην ) κάνετε
διατηρείτε ( μην ) αφήνετε
ρυθμίστε να ανοίγετε
κλείνετε
αποφεύγετε
καθαρίζετε
εξαερίστε

Άσκηση 5γ. σελ.69

Όταν η Χιονάτη είχε φάει το δηλητηριασμένο μήλο και οι Νάνοι την έβαλαν στο γυάλινο κουτί και αρχίσανε να κλαίνε για το κακό που της συνέβη, ξαφνικά ακούστηκε ένας παράξενος θόρυβος από το δάσος.
Οι Νάνοι τρόμαξαν πολύ και έτρεξαν γρήγορα μέσα στο σπίτι τους. Από τα παράθυρα, τι να δουν, τον κακό το λύκο να κυνηγάει τα τρία γουρουνάκια και να θέλει να τα φάει. Τα γουρουνάκια πανικοβλημένα έτρεξαν γρήγορα και τρύπωσαν στο σπίτι των Νάνων. Τότε οι Νάνοι και τα γουρουνάκια αποφάσισαν να καταστρώσουν ένα σχέδιο, για να απαλλαγούν μια για πάντα από τον κακό το λύκο. Δυστυχώς κανένα από τα σχέδιά τους δεν έπιασε, αλλά τελικά ο λύκος καθώς περνούσε από το σπίτι των Νάνων βλέπει τη Χιονάτη και ζαλίστηκε από την ομορφιά της σκοτώθηκε.
Τότε τα τρία γουρουνάκια και οι Νάνοι χάρηκαν πολύ, αλλά η Χιονάτη ήταν ακόμα στο κουτί. Τότε τα τρία γουρουνάκια για να της ανταποδώσουν την καλή της πράξη, φώναξαν την καλή τους νεράιδα του Πήτερ Παν και την έκανε να ζωντανέψει ξανά κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!!

Άσκηση 7. σελ. 71

οδηγίες χρήσης, περίπλοκη, μπαταρία, φυλλάδιο, βλάβη, αντιπροσωπεία, εγγύηση, επισκευών, εξυπηρετικός, φιλμ, αδέξιος.

Quiz

In school

Δείτε επιπλέον