Ψηφιακό Σχολείο

Συνδέσεις

Γραμματικό φαινόμενο

Γιάννης Φερεντίνος

Παραγωγή Γραπτού Λόγου

Ασκήσεις

Άσκηση 6. σελ. 52

( Α )
kids.gr

Με ένα κλικ στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση θα ξεχάσετε αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα. Είναι ένα απίθανο site που θα σας ταξιδέψει με θέματα, αφιερώματα, συνεντεύξεις, παιχνίδια και πολλά άλλα και θα σας κάνει να μην βαρεθείτε ούτε λεπτό. Ξεναγοί σ’ αυτό το ταξίδι θα είναι οι καλοί μας φίλοι, ο Αρχαιούλης, η Σόφη, η Ψιτ – Ψιτ, η Μαμ – Μαμ, ο Πατ – Πατ, ο Κας Κας, ο Τρόπωνας που είναι ο παπαγάλος, η γάτα μας η Νιάο και ο σκύλος. Παίξτε, ζωγραφίστε, πάρτε ιδέες για χαρτοκοπτική, διακόσμηση, κηπουρική, συνταγές, μεταμφιέστε πρόσωπα, σώματα και σπίτια, φτιάξτε πάζλ, βγάλτε φωτογραφίες και ακούστε μουσική, διαβάστε συνεντεύξεις, αφιερώματα, παραμύθια, ιστορίες και ξεκαρδιστικά ανέκδοτα, λύστε γρίφους, δύσκολες κρεμάλες και αινίγματα, ενημερωθείτε για την ψυχαγωγία, τη ζωολογία, τη γεωγραφία, το διάστημα, καθώς και την επικαιρότητα, τη διοργάνωση τέλειων πάρτι και πολλά άλλα ακόμη που θα σας εκπλήξουν. Μην κάθεστε λοιπόν. Πληκτρολογήστε αμέσως και θα μείνετε άφωνοι.

( Β )

Παιχνίδι και διασκέδαση

Σας συστήνουμε να επισκεφθείτε το site της ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑΣ, όπου σε αυτό θα μπορέσετε να δείτε τις εφημερίδες που έκανε η Στ΄ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας. Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο των εφημερίδων και να παίξετε τα παιχνίδια που υπάρχουν μέσα σ’ αυτές. Μπορείτε να διαβάσετε τα Νέα του σχολείου, αλλά και τα Νέα της τάξης. Ακόμα θα μάθετε μέσα από καταπληκτικές συμβουλές συμβουλές των παιδιών της τάξης, να διοργανώνεται τα καλύτερα πάρτι και να φτιάξετε εξωτικές γεύσεις, για να γευτείτε εσείς και η παρέα σας. Μπορείτε επίσης να δείτε τις περσινές εργασίες και τεστ που έκανε η τάξη, φωτογραφίες από εκδρομές και από ευχάριστες στιγμές της τάξης. Θα μάθετε να κάνετε κάποιες χειροτεχνίες και θα μπορέσετε να εκτυπώσετε τα φυλλάδια που έβγαλαν οι μαθητές της τάξης για το περιβάλλον. Μπορείτε επίσης να γνωρίσετε την πόλη μας, να μάθετε περισσότερα για κάποια δημόσια κτήρια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, να διαβάσετε ομαδικές εργασίες για διάφορα θέματα. Καλή ηλεκτρονική διασκέδαση!!!

( Γ )
www. fantastic worlds. gr

Το fantastic worlds είναι ο καλύτερος φίλος όλων των παιδιών. Κάνοντας κλικ πάνω σ’ αυτό, μπορείς να βρεις διάφορες δραστηριότητες όπως: ζωγραφική, κατασκευές και νοστιμότατες και εύκολες συνταγές για να μπορείτε εσείς σαν μικροί μάγειροι να βοηθάτε στην κουζίνα. Επίσης μπαίνοντας κάθε φορά στο site διασκεδάζεται παίζοντας φανταστικά παιχνίδια, διαβάζοντας τρελά παραμύθια, λύνοντας απίθανα quiz και διαβάζοντας τα καλύτερα ανέκδοτα της χρονιάς παρέα με τα μικρά και αξιολάτρευτα τερατάκια του fantastic worlds. Κάθε φορά που θα μπαίνετε σ’ αυτό το site θα συμπληρώνετε ένα κουπόνι για να συμμετάσχετε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ταξιδιού της Euro Disney σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων με όλα τα έξοδα πληρωμένα μαζί με τους γονείς σας. Η δεύτερη επιλογή είναι να αποκτήσετε το διασημότερο βιβλίο όλου του κόσμου, το βιβλίο Γκίνες. Μπείτε και δε θα χάσετε. Θα βγείτε κερδισμένοι, αυτό σας το υπογράφουμε!!!

( Δ )
http: //www. SCOOBY DOO . gr
ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ SCOOBY DOO ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ?

Ο SCOOBY DOO στις σελίδες της ηλεκτρονικής εφημερίδας των σχολικών φίλων του, θα σας ξετρελάνει με τα ποικίλα θέματα που σας ενδιαφέρουν!!!
Αν θέλετε μια βόλτα με τους παιδικούς ήρωες του ” σινεμά ” στα σύγχρονα παιδικά έργα που προβάλλονται σήμερα στην πόλη μας, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται κάτω αριστερά στην οθόνη. SCOOBY – DOO – CINEMA.
Επιθυμείτε να γνωρίσετε τα καλύτερα παιδικά λογοτεχνικά βιβλία που κυκλοφορούν? Μπορείς να σερφάρεις μαζί με το SCOOBY DOO. Αυτός προτείνει και εσύ αποφασίζεις! Ό,τι κι αν επιλέξεις, πέρνα καλά και be happy πατώντας το κουμπί δεξιά στην οθόνη. SCOOBY – DOO – BOOKS.
Μ’ ένα κλικ στη λέξη “SCOOBY DOO – διατροφή” θα ξαναβρείς την ενέργειά σου, τρώγοντας τα special – υγιεινά που προτείνουμε και είναι ειδικά κατά του stress των μαθητών & super γευστικά ! SCOOBY DOO – ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
– Επισκεφθείτε με το SCOOBY DOO τη σελίδα αλληλογραφίας με τους μαθητές του Σχολείου μας & αποκτείστε νέους φίλους, έτοιμους για περιπέτεια !!! SCOOBY DOO – FRIENDS.

Άσκηση 7. σελ. 53

α.
site ( σάιτ ) = δικτυακός τόπος
ανιματέρ = εμψυχωτής, διασκεδαστής
σέρφινγκ = πλοήγηση
μόντεμ = διακομιστής δεδομένων
β.
Για να σταλεί ένα μήνυμα από το διαδίκτυο χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα.
Για να σταλεί ένα μήνυμα από το διαδίκτυο, πληκτρολογώ μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
γ.
Με μεράκι και φαντασία, που μεταφράζονται σε πρωτότυπα γραφικά με πολλά χρώματα, είναι φτιαγμένες οι περισσότερες σελίδες των σχολείων, καθεμιά από τις οποίες έχει και άλλη άποψη. Πληκτρολογώντας κανείς τη διεύθυνση μπορεί να βρει φωτογραφίες του σχολείου και της περιοχής, τα ονόματα των διδασκόντων, τις δραστηριότητες που έγιναν και θα γίνουν. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό οι μαθητές έχουν ακόμη ένα χρήσιμο εργαλείο για την καθημερινή σχολική ζωή.

Δείτε επιπλέον