Ψηφιακό Σχολείο
Συνδέσεις
Γραμματικό φαινόμενο
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
Ηλεκτρονική Ψηφοφορία
Ασκήσεις
Άσκηση 1. σελ. 66
Ταξίδι στο παρελθόν
Θα ήθελα να ζούσα στην εποχή των Αιγυπτίων, τον καιρό που κατασκεύαζαν τις πυραμίδες.
Εκεί θα ήθελα να συναντηθώ με την Κλεοπάτρα, όπου εκεί είχε το Βασίλειό της. Το μυστήριο που με απασχολεί είναι γιατί τότε όλοι ήταν δούλοι και γιατί ήταν μόνο πλούσια η Κλεοπάτρα.
Γι’ αυτό όταν μεγαλώσω έχω βάλει στόχο να ψάξω και να λύσω αυτό το μυστήριο και κάποια άλλα, όπως να ψάξω να βρω τα πράγματα της Κλεοπάτρας.
Το ταξίδι μου αυτό θα ήθελα θα ήθελα να πραγματοποιηθεί, αλλά δυστυχώς δε γίνεται. Θα ήθελα πολύ να γίνω φίλη της Κλεοπάτρας και να έχω και εγώ το δικό μου Βασίλειο.
Ταξίδι στο μέλλον
Θα ήθελα να ταξιδέψω πάρα πολύ μακριά, ίσως σε μία πόλη στο φεγγάρι. Τότε στη γη τα πράγματα θα είχαν αλλάξει. Τα αυτοκίνητα θα ήταν ιπτάμενα και οι δρόμοι θα ήταν σε όλο το διάστημα.
Στα σχολεία εκτός από ανθρώπους να είχαμε και μαθητές εξωγήινους, να τους είχαμε φίλους και να μας έλεγαν περιπέτειες και πώς περνάνε στον πλανήτη τους και εμείς να τους λέμε τα δικά μας, πώς περνάμε στη γη.
Άσκηση 2. σελ. 66
Αν συναντούσα το μεγάλο Περικλή, |
|
Αν είχα κατασκευάσει μια χρονομηχανή, |
|
Αν ήμουνα στην πολιορκία της Κωνσταντινούπολης, |
|
Αν ταξίδευα στο 200 μ. Χ. , |
|
Άσκηση 3. σελ. 67
Ο Αϊνστάιν με την εκπληκτική ευφυΐα του αποκρυπτογράφησε την αλήθεια για την περιστροφή των πλανητών. Λέγεται πως, όταν η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας παρουσιάστηκε στο κοινό, μόνο δώδεκα άνθρωποι σ’ ολόκληρο τον κόσμο μπορούσαν να την καταλάβουν. Ακόμα και σήμερα όλοι προσπαθούν να εξερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόταν ο μεγάλος αυτός επιστήμονας.
Ο Αϊνστάιν αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας. Ωστόσο, η ζωή του ήταν ταραγμένη και σκληρή. Επέζησε από δύο πολέμους και καταδιώχτηκε από τους ναζί για την εβραϊκή καταγωγή του.
Ο Αϊνστάιν ήταν μια ιδιοφυΐα και με τις θεωρίες του άνοιξε νέους δρόμους στη σύγχρονη επιστημονική σκέψη.