Οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Webex.

Για την καλύτερη παρακολούθηση θα πρέπει να υπάρχουν ηχεία. Η συμμετοχή στη συζήτηση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μικρόφωνο ή κάμερα. Αν δεν υπάρχει μικρόφωνο, υπάρχει η δυνατότητα μέσω του chat, να γράψετε τις απορίες σας και να ακούσετε τις απαντήσεις.

Το μάθημα θα γίνεται βλέποντας το υλικό από το αντίστοιχο μάθημα της ιστοσελίδας μου. Δεν θα υπάρχει εξέταση, θα γίνεται μόνο παράδοση του μαθήματος και θα λύνουμε τις τυχόν απορίες.

Κάθε φορά που θα κάνετε σύνδεση θα σας ζητάει όνομα και email. Μετά το τέλος της σύνδεσης θα γίνεται από την πλατφόρμα μία αξιολόγηση της σύνδεσης, στην οποία αν θέλετε μπορείτε να πάρετε μέρος.

Οδηγίες σύνδεσης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Θα σας δώσω το link, από το οποίο την πρώτη φορά καλό θα ήταν να κάνετε σύνδεση με το Google Chrome.

Θα κατεβάσει μόνο του την εφαρμογή με την οποία θα γίνεται η σύνδεση και όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο της πλατφόρμας – μαθήματος.

Αν δεν έχετε εγκαταστήσει το Google Chrome και προσπαθήσετε την πρώτη φορά να μπείτε με Firefox – Mozilla ή Edge θα πρέπει να αποδεχθείτε τα αναδυόμενα παράθυρα, ώστε να γίνει η εγκατάσταση του προγράμματος στον υπολογιστή σας.

Αυτό ισχύει μόνο για την πρώτη σύνδεση. Αν γίνει η εγκατάσταση της εφαρμογής τις επόμενες φορές μπορείτε να μπείτε με όποιο πρόγραμμα περιήγησης θέλετε.

Οδηγίες σύνδεσης με tablet ή smartphone

Θα γράψετε στο πρόγραμμα του περιηγητή σας το link και αυτό από μόνο του θα σας ζητήσει την εγκατάσταση από το Play Store της εφαρμογής Cisco Webex Meetings. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο της πλατφόρμας – μαθήματος.

Το link σύνδεσης είναι:

Θα είναι ενεργό μόνο τις ώρες που θα έχουμε από πριν αποφασίσει ότι θα κάνουμε Μάθημα.

Κατέβασμα εφαρμογής

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Webex meetings εδώ.

Πρόγραμμα

Μαθαίνουμε στο σπίτι, ΕΡΤ 2

Οδηγίες εγγραφής στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Οδηγίες εγγραφής στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-Τάξη).

Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς για την Ηλεκτρονική τάξη (η-Τάξη)

  • E-class tutorial – Μάθημα για την πλατφόρμα e-class του sch.gr, εδώ.
  • Δημιουργία μαθήματος στο eclass του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, εδώ.
  • Διαχείριση εγγράφω