ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Διεύθυνση: 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1 & ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Τηλ. 2333023485

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
( πρώην Εθνικό )

Ως Εθνικό Στάδιο υπάρχει από το 1980. Τότε έγινε ανακατασκευή και από τότε το γήπεδο και οι γύρω χώροι, έχουν τη σημερινή τους μορφή. Μαζί με το ποδοσφαιρικό γήπεδο κατασκευάστηκε, ο στίβος καθώς και τα αποδυτήρια του σημερινού γηπέδου. Τα πρώτα χρόνια το γήπεδο ήταν ” ξερό “, δηλαδή στο έδαφος υπήρχε ψιλό χαλίκι. Το 1985 κατασκευάστηκαν οι κερκίδες του γηπέδου, χωρητικότητας 700 περίπου καθήμενων θεατών. Το πρώτο γκαζόν σπάρθηκε το 1986. Το 1987 έγινε το βοηθητικό, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του γηπέδου. Ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου έγινε το 2006. Το ίδιο έτος κάτω από τις κερκίδες έγιναν καινούργια αποδυτήρια, γραφείο της ποδοσφαιρικής ομάδας και αίθουσα συνεδριάσεων. Το καλοκαίρι του 2006 τοποθετήθηκε στο γήπεδο τεχνητός χορτοτάπητας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
( πρώην ΕΑΚ )

Εγκαινιάστηκε το 1981 και τελείωσε το 1982. Το 1987 τοποθετήθηκαν οι κερκίδες του κλειστού γηπέδου. Το 2004 αλλάχτηκε ο πλαστικός τάπητας του γηπέδου. Προπονήσεις στο κλειστό γήπεδο κάνουν τα αθλητικά τμήματα του ” ΓΑΣ Αλεξάνδρειας “. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, κάνουν προπόνηση οι μαθητές – αθλητές του Αθλητικού Γυμνασίου. Πραγματοποιούνται στο χώρο αγώνες και εκδηλώσεις των συλλόγων της πόλης καθώς και των γύρω περιοχών.

Το 1995 – 1996, επί Δημάρχου Ιωάννη Δημούλη, κατασκευάστηκε δίπλα από το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το γήπεδο της παραπάνω φωτογραφίας, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Το γήπεδο κόστισε 30.000.000 δρχ., αλλά λόγω των μικρών διαστάσεών του δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για αγώνες πρωταθλήματος. Άλλο ένα έργο που κατασκευάστηκε αλλά δεν ” τελείωσε ” ποτέ.

 

ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Διεύθυνση: 1ο χμ. Π.Ε.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – ΒΕΡΟΙΑΣ
Τηλέφωνο: 2333023412

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου “Οι Τηλέμαχοι” ιδρύθηκε το 1998. Έχει ως έδρα το γήπεδο ” 5 x 5 “, που βρίσκεται στο 1ο χμ της Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Βέροιας. Η Ακαδημία διαθέτει τα εξής τμήματα:

 • Tμήμα μίνι: για παιδιά ηλικίας 5 – 6 ετών
 • Tμήμα projunior: για παιδιά ηλικίας 7 – 8 ετών
 • Tμήμα junior: για παιδιά ηλικίας 9 – 10 ετών
 • Tμήμα προπαιδικό: για παιδιά ηλικίας 10 – 11 ετών
 • Tμήμα παιδικό: για παιδιά ηλικίας 12 – 15 ετών.
 • Το παιδικό τμήμα παίρνει μέρος στο παιδικό πρωτάθλημα της Ένωσης Ημαθίας, με την ονομασία “Αλιάκμον Νησελίου”.

Οι προπονήσεις γίνονται τις παρακάτω μέρες και ώρες:

 • Tμήμα μίνι: Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 16:30
 • Tμήμα projunior: Δευτέρα: 17:45, Τρίτη : 16:30, Πέμπτη 17:45
 • Tμήμα junior και προπαιδικό: Τρίτη : 17:45, Τετάρτη : 17:45, Παρασκευή : 17:45
 • παιδικό τμήμα στο γήπεδο Νησελίου: Δευτέρα : 16:30, Τρίτη : 16:30, Πέμπτη : 16:30

Υπεύθυνοι προπονητές είναι οι : Καλυβιώτης Οδυσσέας και Πούλιος Πέτρος

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ( 2006 – 2007 )

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Έδρα Δημοτικό Διαμέρισμα Νησίου
Τηλέφωνο: 6937295972

Η Αθλητική Ακαδημία Ποδοσφαίρου ” Αστέρας Αλεξάνδρειας ” ιδρύθηκε το 2000. Ιδρυτής της Ακαδημίας είναι ο Πολύκαρπος Χουρσουζίδης. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας βρίσκονται στο Δ.Δ. Νησίου του Δήμου Αλεξάνδρειας. Είναι άρτιες από κάθε πλευρά και διαθέτουν φωτισμό για νυχτερινές προπονήσεις και ποδοσφαιρικά παιχνίδια.
Η Ακαδημία αριθμεί περί τα ογδόντα ενεργά μέλη. Αγωνίζεται στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία και διαθέτει τα παρακάτω τμήματα: παιδικό, προπαιδικό, τζούνιορ, προτζούνιορ. Υπεύθυνος των τμημάτων είναι ο Πολύκαρπος Χουρσουζίδης.
Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας του Ν. Ημαθίας, υλοποιείται πλέον ένα όραμα δεκαετιών με στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ σε επαγγελματικά πρότυπα στα πλαίσια των νέων δεδομένων που αυτή την εποχή λειτουργούν καταλυτικά στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο Αστέρας Αλεξάνδρειας έρχεται να δράσει στην ευρύτερη αυτή περιφέρεια σαν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του δημοφιλούς αυτού αθλήματος και των μεγάλων επαγγελματικών ομάδων της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
ΟΧΙ σαν μεσάζων, αλλά ΣΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ που θα ανακαλύψει, θα προσεγγίσει, θα διαπλάσει και θα καθοδηγήσει το νεαρό ταλέντο από τους στενωπούς της αβεβαιότητας στο δρόμο της επιτυχημένης πορείας και ως ανθρώπου και ως αθλητού.
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ Αλεξάνδρειας ήλθε για να δώσει έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα και στην ορθή ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού ταλέντου.
Η επαφή των μελών της Ακαδημίας, με τους στόχους της Ακαδημίας έχει επιβεβαιωθεί και τώρα έχουμε όλοι μας επικεντρωθεί στην κατάκτηση της υποδομής που την θεωρούμε τον άξονα της προοπτικής μας.

 

Γ.Α.Σ. “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ”

Γ.Α.Σ. “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ”
Γυμναστικός Αγωνιστικός Σύλλογος ” Αλεξάνδρεια “
Διεύθυνση : Δ. ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 88
( Στοά Πετρίδη )
Τηλέφωνο – FAX: 2333024831

Ο Γ.Α.Σ. “Αλεξάνδρεια” ιδρύθηκε το 2000, μετά από τη συγχώνευση των:

 • Γ.Α.Σ.Α. “Ο Αλκέτας” ( Γυμναστικός Αγωνιστικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, με έτος ιδρύσεως το 1980 )
 • Π.Α.Σ.Α “Το Βέλος” ( Πρότυπος Αθλητικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, με έτος ιδρύσεως το 1992 )
 • Α.Λ. “Ο Φοίνιξ” ( Αθλητική Λέσχη, με έτος ιδρύσεως το 1991 )
 • “Άρης Νησίου” ( με έτος ιδρύσεως το 1990 )

Ο χώρος στον οποίο στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου και η αίθουσα με τα όργανα γυμναστηρίου που διαθέτει ο Σύλλογος είναι ενοικιαζόμενος. Σήμερα, στις αρχές του 2007, ο Σύλλογος απασχολεί 12 προπονητές και έχει στη δύναμή του 361 αθλητές οι οποίοι αθλούνται στα παρακάτω τμήματα:

 • Στίβος, το τμήμα είναι μεικτό
 • Πάλη ανδρών
 • Μπάσκετ ανδρών
 • Βόλεϊ γυναικών
 • Χάντμπολ γυναικών
 • Ακροβατική γυμναστική, το τμήμα είναι μεικτό.

 

Α.Σ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ “ΑΘΛΟΣ”

logoa

 

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ”

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
“ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ”
Διεύθυνση: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ 2
Τηλέφωνο: 6976065553

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος ” ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ” ιδρύθηκε το 2005 από ανθρώπους που αγωνίστηκαν και αγάπησαν το άθλημα της Χειροσφαίρισης ( Handball ) εδώ και εικοσιπέντε χρόνια.
Η Φιλοσοφία του Συλλόγου είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να γυμναστούν χωρίς ανταγωνιστικό πνεύμα, παίζοντας, κάνοντας φίλους, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα χωρίς να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
Ο Στόχος του Συλλόγου μέσα από το άθλημα της χειροσφαίρισης είναι να συμβάλλει κατά προτεραιότητα στη σωματική ανάπτυξη των μικρών αθλητών και παράλληλα να βοηθήσει στην ψυχική και πνευματική τους καλλιέργεια, καθώς και στην αρμονική τους ένταξη στην κοινωνία ( εργατικότητα, νοοτροπία, συμπεριφορά, αγωνιστικότητα κτλ. ).
Γνωρίζοντας και μελετώντας τις ανάγκες των παιδιών στις αναπτυξιακές ηλικίες δημιουργήσαμε τα παρακάτω τμήματα:

 • ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
 • ΠΡΟΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
 • ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ

Τα Γραφεία του Συλλόγου στεγάζονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
(Α.Σ.Κ.Α.)
Διεύθυνση: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 25 (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ)
Τηλέφωνο – FAX: 2333025954
e-mail: bilpap2006@yahoo.gr

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Αλεξάνδρειας ιδρύθηκε το έτος 1984 στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Από την ημέρα της ίδρυσής του, καθέστει μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας OKINAWA KARATE και συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο στα πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργανώνει η εν λόγω ομοσπονδία.
Το έτος 2000 ο Α.Σ.Κ.Α. έγινε μέλος σε δύο ακόμη Ομοσπονδίες: στην Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ju – Jitsu ( Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.-Ζ.) και στην Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος ( Ε.Ο.Π.Α. ) στων οποίων τα πανελλήνια πρωταθλήματα και στις λοιπές εκδηλώσεις συμμετέχει έκτοτε χωρίς διακοπή. Πρόσφατα ο Σύλλογος έγινε μέλος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητές της.
Ο Σύλλογος συμμετέχει σε εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη, καθώς και σε παρελάσεις κατά τις ημέρες των Εθνικών εορτών.
Ο χώρος που στεγάζεται ο Σύλλογος είναι ενοικιαζόμενος.

 

Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ TAE KWON DO & ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ TAE KWON DO & ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ
Διεύθυνση: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 50

Ο Α.Σ. Φίλιππος ιδρύθηκε το 1993 από δύο προπονητές, το Χαμαλίδη Γρηγόριο ( TAE KWON DO & ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ) και τον Καμπάνη Αναστάσιο ( ΠΥΓΜΑΧΙΑ ). Οι δραστηριότητες του Συλλόγου ήταν πάρα πολλές, τόσο στο χώρο των επιδείξεων ( TAE KWON DO ) όσο και στον αγωνιστικό χώρο ( TAE KWON DO & ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ). Οι επιτυχίες του Συλλόγου ήταν μεγάλες στις τοπικές διοργανώσεις, στις διοργανώσεις Βορείου Ελλάδας και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ οικισμού ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ

Με τον αναδασμό που γίνεται στον οικισμό της Καψόχωρας, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, κατασκευάζεται το σημερινό γήπεδο. Στις αρχές του 1970 τοποθετούνται περιμετρικά του γηπέδου πάγκοι, για τους θεατές των αγώνων και κατασκευάζονται τα αποδυτήρια του γηπέδου. Το 1999 – 2000 γίνονται καινούργια αποδυτήρια και χτίζεται ο τοίχος γύρω από το γήπεδο. Το 2006 – 2007 σπέρνεται χορτοτάπητας στο γήπεδο και κατασκευάζεται το υπόγειο πότισμα του γηπέδου. Τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι ομάδες του οικισμού είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν ως έδρα, γήπεδα γειτονικών οικισμών. Μοναδικό μειονέκτημα του γηπέδου, τα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ που περνούν δίπλα από το γήπεδο.

Α. Ε. ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ
Αθλητική Ένωση Καψόχωρας

Το 1969 ιδρύεται η Α.Ε. Καψόχωρας. Η ομάδα την αγωνιστική περίοδο, 2006 – 2007, αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας και χρησιμοποιούσε ως έδρα το γήπεδο του Δ.Δ. Νεοχωρίου. Στο τέλος της περιόδου η ομάδα υποβιβάστηκε στην Β΄ κατηγορία.
Την αγωνιστική περίοδο 2007 – 2008 αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας στον Α΄ όμιλο.

 

Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας
Τηλ. 2333025390

Το κολυμβητήριο της πόλης θεμελιώθηκε το 2005, βρίσκεται στην περιοχή του αμφιθεάτρου και τέθηκε σε λειτουργία την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009.
Ο χώρος του κολυμβητηρίου παραχωρήθηκε με την υπ. αριθμ. 252 / 1969 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ήταν ο Βασίλειος Μπέρσος και Δημοτικοί Σύμβουλοι οι : Δημ. Μπουράτσης, Κων. Κοσμίδης, Απόστ. Παπαβασιλείου, Αθαν. Χαρούσης, Αδαμ. Μαργαρίτης, Σωτ. Μαυρόπουλος και Δημ. Παπαεμμανουήλ. ( Αρχείο : Γεώργιου Ντελιόπουλου ).
Για την απόκτηση κάρτας μέλους του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι :

 • Πιστοποιητικό γέννησης ή ταυτότητα
 • Πιστοποιητικό δερματολόγου
 • Πιστοποιητικό παθολόγου ή καρδιολόγου ή παιδιάτρου
 • Δύο φωτογραφίες

 

Α.Σ. Μακεδόνες Αλεξάνδρειας

9

Α.Σ.Α. Ζέφυρος

9

Παλαιστικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «ὁ Ἠμαθίων».