ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Χ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ – Ι ΚΕΜΠΑΠΙΔΗ

ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΠΑΡΚΑ

Το Βρυσάκι είναι από τα λίγα χωριά που διαθέτουν ονόματα δρόμων και πλατειών – πάρκων. Η ονοματοθεσία δρόμων και πλατειών έγινε σε τρεις φάσεις. Η πρώτη πρέπει να ήταν στην περίοδο της επταετίας, η δεύτερη έγινε το 1987 και η τελευταία το 1990.
Στη δεύτερη δόθηκε το όνομα της πλατείας ” Χ. Γκιόνογλου – Ι. Κεμπαπίδη ” , με την απόφαση 39 του Κοινοτικού Συμβουλίου, από το πρακτικό της 6/1987 συνεδρίασής του, που αναφέρει:
Η ονομασία αυτή δίνεται σε ανάμνηση των Χαράλαμπου Γκιόνογλου και Ιωάννη Κεμπαπίδη που διετέλεσαν σε αντίστοιχα χρόνια πρόεδροι της Κοινότητας Βρυσακίου.
Στην τρίτη, από το πρακτικό της 3/1990 συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Βρυσακίου, αριθμός απόφασης 28, δόθηκαν τα ονόματα σε 32 δρόμους, σε 4 πλατείες και μετονομάστηκε ο κεντρικός δρόμος για Νησί, από 21ης Απριλίου, σε οδό Περικλέους. Στην απόφαση αυτή αναφέρεται:

  • Ονομάζεται η πλατεία που βρίσκεται το Κοινοτικό Κατάστημα σε “Πλατεία Ελευθερίας”
  • Ονομάζεται η πλατεία που βρίσκεται δίπλα στην οικία του Παμπουκίδη Ελευθερίου σε “Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου”
  • Ονομάζεται η πλατεία ( τρίγωνο ) που βρίσκεται δίπλα στην οικία του Δεμερτζίδη Χαράλαμπου σε “Πλατεία Μακεδονίας”
  • Ονομάζεται η πλατεία που βρίσκεται απέναντι από την οικία του Λιάτου Πασχάλη σε “Πλατεία Μακρυγιάννη”

Τα γραμματοκιβώτια που βρίσκονται δίπλα από το κτήριο της Κοινότητας, τοποθετήθηκαν το 1994, σε χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από την Κοινότητα το 1990, για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του χωριού.