ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
“Η ΕΝΟΤΗΤΑ”
Διεύθυνση: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 81
Τηλέφωνα: 2333025746, 2333023593
FAX: 2333053058

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας ιδρύθηκε το 1947.
Έχει ως ρόλο τη μέριμνα και την προστασία για την ανάπτυξη του εμπορίου γενικά, τη μελέτη, την προβολή και την προαγωγή των ηθικών, οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του Συλλόγου, καθώς επίσης και την κατοχύρωση έναντι της πολιτείας, των εμπορικών δικαιωμάτων των μελών του. Ο Σύλλογος απέχει από κάθε πολιτική και κομματική δραστηριότητα.
Ο Σύλλογος διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο ( Δ. Σ. ) εκλεγόμενο από τα τακτικά μέλη του Συλλόγου. Το συμβούλιο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και τρία ( 3 ) μέλη. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Συλλόγου. Οι εκλογές γίνονται κάθε τρία ( 3 ) χρόνια, με μυστική ψηφοφορία και σχετική πλειοψηφία σε Γενική συνέλευση που καλεί τα μέλη το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου. Στο Σύλλογο εργάζεται και μία γραμματέας, με σύμβαση.
Το κτήριο που βρίσκεται ο Σύλλογος είναι ιδιόκτητο και κατασκευάστηκε το 2000, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος της Αλεξάνδρειας στον Εμπορικό Σύλλογο.
Το Κ.Α.ΕΛ.Ε. ( Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου ) ως φορέας, νοικιάζοντας έναν όροφο του κτηρίου, ίδρυσε το Κ.Ε.Κ. ( Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ). Σ’ αυτό εργάζονται τέσσερις ( 4 ) υπάλληλοι, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες του Κ.Ε.Κ..
Στόχος του φορέα είναι να συμβάλει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του στην έρευνα για την ανάδειξη των αναγκών των τοπικών αγορών εργασίας καθώς και των εκπαιδευτικών αναγκών, την υψηλού επιπέδου κατάρτιση με βάση τις νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και τεχνολογικές καινοτομίες αξιοποιώντας την διεθνή εμπειρία και τις διακρατικές συνεργασίες. Ακόμη την 360 μοιρών αξιολόγηση , την συμβουλευτική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό , την εξατομικευμένη παρακολούθηση και προώθηση – επανατοποθέτηση ανέργων και εργαζομένων στην αγορά εργασίας συμβάλλοντας στην διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων που οδηγούν στην επιτυχία των πολιτικών απασχόλησης , στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και στην ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας μας.
Αναλυτικότερα οι στόχοι του Κ.Ε.Κ. Ε.Σ.Ε.Ε. είναι οι εξής:

  • Βελτίωση των γνώσεων , των δεξιοτήτων και της ικανότητας των ανέργων για ένταξη στην αγορά εργασίας με την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης υψηλής ποιότητας με στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

  • Συμβουλευτική υποστήριξη για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας κυρίως των νέων και των γυναικών.

  • Ενθάρρυνση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.

  • Ενίσχυση και αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των πολιτικών και των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας.

  • Ανάπτυξη και Προώθηση Ενεργών Πολιτικών για την καταπολέμηση και την πρόληψη της ανεργίας για την αποφυγή της μακροχρόνιας ανεργίας και τη διευκόλυνση της επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων.

  • Προώθηση της ισότητας των ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας για όλους και ιδιαίτερα για εκείνους που απειλούνται με Κοινωνικό Αποκλεισμό.

  • Ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας και προσαρμοστικότητας του ενεργού δυναμικού.

  • Η πρωτοπορία στον τομέα της εκπαίδευσης από απόσταση.

  • Δημιουργία συστημάτων και μηχανισμών διαρκούς ανίχνευσης και παρακολούθησης για την ανάδειξη των αναγκών των τοπικών αγορών εργασίας και τη σύζευξη του με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

  • Η διοργάνωση συνεδρίων , εκθέσεων , ημερίδων και εκδηλώσεων.

Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για ανέργους , εργαζόμενους και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.

  • ΚΑΕΛΕ