ΠΡΟΣΟΧΗ

Το περιεχόμενο των Φροντιστηριακών Μαθημάτων μεταφέρεται σε πλατφόρμα school. Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς δεν θα λειτουργεί αυτή η πλατφόρμα, αλλά η νέα !!!

Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία της νέας πλατφόρμας. 

Γραφτείτε στη νέα πλατφόρμα !!!

School

Κάντε εγγραφή στη νέα πλατφόρμα!!!

Εισαγωγή

Καλώς ήρθατε στο πρώτο εκπαιδευτικό Φόρουμ Εκπαίδευσης, της Αλεξάνδρειας.
Μετά την πρώτη προσωπική μου ιστοσελίδα, η οποία φτιάχτηκε το 2006 και την επιμέλεια της σελίδας του Δήμου της Αλεξάνδρειας, Ιανουάριος 2010, θεώρησα σωστό να προχωρήσω στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού Φόρουμ μέσα από το οποίο οι εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές θα μπορούν να συζητούν, να ανταλλάσσουν πληροφορίες, απόψεις, προβληματισμούς και ό,τι άλλο μπορεί να τους απασχολεί.
Η εγγραφή στο Φόρουμ είναι δωρεάν και η μόνη υποχρέωση είναι ο σεβασμός των κανόνων λειτουργίας του Φόρουμ.

Αρβανιτίδης Θεόδωρος, Δάσκαλος

Κανόνες Λειτουργίας του Φόρουμ

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες λειτουργίας του Φόρουμ. Η συμμετοχή σας στη σελίδα σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή τους από πλευράς σας.

  1. Απαγορεύονται ρητά τα υβριστικά, προσβλητικά, επιθετικά μηνύματα προς άλλα άτομα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται άμεσα.
  2. Απαγορεύονται ρητά οι διαφημίσεις στα μηνύματα ή στις υπογραφές.
  3. Απαγορεύεται η εγγραφή στο Φόρουμ με μοναδικό σκοπό την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων ή spam. Τέτοιοι λογαριασμοί θα διαγράφονται άμεσα.
  4. Απαγορεύεται η δημιουργία περισσότερων του ενός λογαριασμού πρόσβασης. Αν έχετε πρόβλημα με την πρόσβασή σας στη σελίδα, επικοινωνήστε μαζί μου.
  5. Απαγορεύεται η σύνταξη μηνυμάτων σε Greeklish ή άλλης ξένης γλώσσας, εκτός από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Τα μηνύματα αυτά θα διαγράφονται από το Διαχειριστή.
  6. Απαγορεύονται τα μηνύματα για παράνομο λογισμικό, λογισμικό εξουδετέρωσης προστασίας ή αναφέρονται σε παράνομη απόκτηση προστατευμένου περιεχόμενου.
  7. Απαγορεύεται η εκτεταμένη χρήση κεφαλαίων, bold, χρωματισμού, μεγάλου μεγέθους γραμματοσειράς, κλπ. στον τίτλο, στο κυρίως θέμα ή στις υπογραφές.
  8. Τα μέλη οφείλουν να παραμένουν εντός του θέματος του εκάστοτε forum και thread, να μην δημοσιεύουν το ίδιο θέμα πολλές φορές και να μην διατηρούν θέματα “στην επιφάνεια” με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων (bumping).
  9. Τα μέλη, εφόσον διατηρούν υπογραφή, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε αυτή να είναι διακριτική και να μην έχει διαφημιστικό περιεχόμενο.

Συστηματική παραβίαση των παραπάνω κανόνων θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων.

Η διαχείριση των μηνυμάτων και των μελών της σελίδας πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Διαχειριστή και Συντονιστή του Φόρουμ.

Αντιρρήσεις σε ενέργειες του Συντονιστή του Φόρουμ θα πρέπει να υποβάλλονται με Προσωπικό Μήνυμα στο Διαχειριστή και όχι δημόσια.

Φροντιστηριακά Μαθήματα

Με την εγγραφή σας στο Φόρουμ, αυτόματα μπορείτε να συμμετέχετε και στα Φροντιστηριακά Μαθήματα
Τα φροντιστηριακά μαθήματα είναι αυτοματοποιημένα μαθήματα Γλώσσας και

Μαθηματικών για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικής
και Ιστορίας για τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄.
Το μάθημα της Γλώσσας στις τάξεις Α΄ και Β΄ χωρίζεται στις ενότητες
Γραμματική, Ορθογραφία, Παραγωγή Γραπτού Λόγου.
Για τις υπόλοιπες τάξεις η Γραμματική, το Συντακτικό και η Ορθογραφία κάθε
κεφαλαίου του σχολικού βιβλίου παρουσιάζονται σε μία ενότητα, ενώ μια δεύτερη ενότητα παρουσιάζει την Παραγωγή Γραπτού Λόγου.
Για να πάω στο επόμενο μάθημα πρέπει να πατήσω το κουμπί Ολοκλήρωση Μαρκαρίσματος. Δεν μπορώ να πάω στο επόμενο μάθημα, αν πρώτα δεν ολοκληρώσω το προηγούμενο.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Υπάρχει ιεραρχία στα Μαθήματα, δεν μπορώ να δω τυχαία ένα Μάθημα, αλλά πρέπει να τα δω από την αρχή !

Οδηγίες για νέους χρήστες

Κάνοντας εγγραφή πρέπει να γράψετε το όνομα χρήστη και το e-mail σας.
Στο e-mail σας έρχεται ο κωδικός πρόσβασης, τον οποίον σας το δίνει αυτόματα το σύστημα και όχι ο Διαχειριστής της σελίδας. Ο κωδικός σας δεν μου γίνεται γνωστός, γι’ αυτό αν κάποιος τον ξεχάσει πρέπει να ξαναζητήσει νέο κωδικό.
Μόλις πάρετε τον κωδικό, αλλάξτε τον, για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στα Μαθήματα.
Μπαίνοντας στο Φόρουμ πηγαίνετε στη συζήτηση που θέλετε και ανοίγετε νέο θέμα, γράφοντας τίτλο και περιεχόμενα. Αμέσως μετά πατάτε το κουμπί υποβολή και το θέμα ανεβαίνει.
Αν κάποιος θέλει να απαντήσει σε θέμα που υπάρχει δε χρειάζεται να γράψει ξανά τίτλο, διαβάζει το θέμα, γράφει την απάντησή του και πατάει το κουμπί, Υποβολή.
Στο τέλος δε ξεχνώ να πατήσω το κουμπί Αποσύνδεση.