ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το 1943, ιδρύθηκε η “Δόξα Σχοινά”, και παρά τα πενιχρά μέσα της εποχής, έδειξε ιδιαίτερη δραστηριοποίηση σε όλη την περιοχή του Ρουμλουκιού. Για γραφεία της ομάδας χρησιμοποιούνταν τότε το παλαιό δημοτικό σχολείο, που ταυτόχρονα ήταν και το εντευκτήριο της Λέσχης του Αγροτικού και Μορφωτικού Συλλόγου, που ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του γεωπόνου Τσακμακίδη.
Στους εκτός έδρας αγώνες μετακινούνταν στα μακρινά χωριά, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα με τα ποδήλατα. Τακτική ήταν και η ενίσχυση της ομάδας από τον Αντώνιο Βεζύρογλου με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την παραχώρηση του τρακτέρ και της πλατφόρμας του για τη μετακίνηση των ποδοσφαιριστών. Μέχρι και σήμερα, μένει αξέχαστη στη μνήμη των παλαιοτέρων, η νίκη της “Δόξας” επί της ομάδας της Αμερικανικής Σχολής Θεσσαλονίκης στη δεκαετία του 1950.
Πρώτος Πρόεδρος της “Δόξας”, από το 1943 έως το 1952, ήταν ο Απόστολος Καραμούσας, τον οποίο διαδέχθηκε ο Βασίλειος Γκαλέγκας. Για αρκετά χρόνια η “Δόξα” αδρανοποιήθηκε, μέχρι στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν οι παλαίμαχοι της με τη συνδρομή νεότερων δημιούργησαν την Αθλητική Ένωση Σχοινά, που συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα για αρκετά χρόνια. Η αγωνιστική δράση της ομάδας σταμάτησε το 2002 και ξανάρχισε το 2013.

Αποσπάσματα από το βιβλίο: “Σχοινάς, ένα Ρουμλουκιώτικο χωριό” Δημήτριος Α. Πανταζόπουλος, σελ. 225, 228.

ΓΗΠΕΔΟ

Το γήπεδο του χωριού κατασκευάστηκε το 1982. Τα αποδυτήρια και ο φωτισμός του σταδίου έγιναν το 1985. Από το 2002 υπεύθυνη για το γήπεδο είναι η ομάδα της Αλεξάνδρειας. Το 2006 έγινε επιχωμάτωση του γηπέδου, η κατασκευή βοηθητικού γηπέδου και αναμένεται η τοποθέτηση των εστιών για την ολοκλήρωση των εργασιών στο γηπέδο. Το 2007 το γήπεδο χρησιμοποιούσε για προπονήσεις η Ακαδημία της Αλεξάνδρειας.