ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΙΟΥ

Το γήπεδο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’60. Έδρα του Νησαϊκού, ομάδας του χωριού, η οποία ιδρύθηκε το 1965 και με μικρές αγωνιστικές διακοπές, σταμάτησε να συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα το 2004.
Από το 2000 αποτελεί έδρα της Ακαδημίας Αλεξάνδρειας “Αστέρας Αλεξάνδρειας”.
Στο χώρο έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις, επισκευές, ηλεκτροφωτισμός και το γήπεδο μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο.

«ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ»

Η Ακαδημία του Αστέρα Αλεξάνδρειας δραστηριοποιείται στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας την τελευταία δεκαετία, έχοντας να επιδείξει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο στα ηλικίες υποδομής, που κυμαίνονται από τα 6 και φτάνουν μέχρι και τα 16 χρόνια. Σκοπός της ακαδημίας είναι να περάσει μηνύματα, τα οποία θα αποτελέσουν πρότυπο στα νέα παιδιά, όπως είναι χαρακτηριστικά αυτό της ομαδικής άθλησης, της συνεργασίας, της πειθαρχίας, αλλά και του σεβασμού.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άθληση θα γαλουχήσουν τους νεαρούς αθλητές, ώστε όταν μεγαλώσουν, να έχουν τα απαραίτητα εχέγγυα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, όχι μόνο του πρωταθλητισμού, αλλά της ίδιας της ζωής πάνω απ’ όλα.
Στην ακαδημία μας λειτουργούν πέντε τμήματα υποδομής, τα οποία είναι τα εξής:
1) προτζούνιορ, όπου ανήκουν παιδιά από 6 έως 8 ετών
2) τζούνιορ, όπου ανήκουν παιδιά από 8 έως 10 ετών
3) προπαιδικό, όπου ανήκουν παιδιά από 10 έως 12 ετών
4) παιδικό, όπου ανήκουν παιδιά από 12 έως 14 ετών
5) ανδρικό, όπου ανήκουν παιδιά από 14 και πάνω και το οποίο αγωνίζεται στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.
Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο γήπεδο του Νησίου, έδρα του συλλόγου, ενώ υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής είναι ο Πόλυς Ολσουζίδης, παλιός ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Επίσης, συνεργάτες της ομάδας είναι οι Φάνης Δημόπουλος, Γιάννης Κιρλίδης, Βασίλης Κούγκας, όλοι τους διπλωματούχοι προπονητές των ΤΕΦΑΑ και καθηγητές Φυσικής Αγωγής.
Η προγραμματισμένη δουλειά που γίνεται στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας, επιτρέπει στο σύλλογο να βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλί στον τομέα της οργάνωσης και της αγωνιστικής συμπεριφοράς, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη σύναψη μεγάλης χορηγίας με την εταιρία του κ. Λεωνίδα Τσιαπανίτη “ΒΕΡΛΟΝΙ και ΓΙΟΥΝΟΝΙΞ” με έδρα την Αλεξάνδρεια, αλλά και τη Βέροια.
Αιμοδότης των μεικτών
Τη σημαντική συνεισφορά του συλλόγου στις ηλικίες υποδομής της περιοχής μας αποδεικνύει το γεγονός ότι για ακόμη μία σαιζόν, οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας, Μεικτές Παίδων και Νέων, τροφοδοτήθηκαν με ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, πέντε στον αριθμό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σύλλογος αποτελείται από 100 ενεργά μέλη και είναι μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας.
Διαθέτει γήπεδο με άρτιες εγκαταστάσεις, ιδιόκτητο λεωφορείο για τη μεταφορά των ποδοσφαιριστών από και προς τους χώρους προπόνησης, με τις προπονήσεις να πραγματοποιούνται σε καθημερινό στάδιο με τους προπονητές του συλλόγου, που προαναφέρθηκαν.
Εγγραφές γίνονται καθημερινά από τις 4 μ.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ. στο γήπεδο του Νησίου, ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της ομάδας κ. Πόλυ Ουλσουζίδη (τηλ. 6937295972, fax 2333027716 ).